Fysiske rammer

Skolen ligger i Vamdrup - en lille industriby 14 km. syd for Kolding.

Vores nærmeste nabo er Vamdrup Efterskoles Heldagsskole, som vi deler en lang række fælles faciliteter og kulturelle fornøjelser med. Småskolens elever er brugere af skoletilbuddet på Heldagsskolen.

 

Småskolen har været gennem en større ombygning og i 2010 bor vi alle i lejligheder - en lille lejlighed er på 30 m2 med eget toilet og bad samt lille thekøkken og walkin-clocet.


Vi har en stor nyindrettet cafe på hus 5, hvor alle kan opholde sig. Her er køkken og hyggelige sofahjørner, der er plads til at alle kan spise og hygge. Der er bøger, Der er fladskærm med dvd og i hus 6 er der netcafe, pool og en lille biograf.

 

På Heldagsskolen har vi bygget nye klasselokaler. I klasserne er der en computer til hver elev og med adgang til internettet. -

Vi har en lille sportshal, udendørs sportbaner, et godt værksted, en ny og stor spisesal med køkken, en økologisk grøntssagsmark, høns, drivhus og en stor park.

 

Til Småskolen hører desuden den tremastede skonnert "Den Store Bjørn".

 Alle vores elever har muligheden for at sejle med Den Store Bjørn. Den Store Bjørn sejler i danske farvande og forventer at sejle til Middelhavet i sommeren 2015.  Den Store Bjørn har lige nu base i Gråsten.

 

Elevgruppen er delt i 3 grupper. Hver gruppe har sit særlige program. I det daglige fungerer grupperne som små selvstyrende enheder. En gruppe kan blive opdelt i endnu mindre enheder, såfremt der er behov for det.

 

Ofte bliver der også konstrueret helt individuelle programmer, fordi der kan være unge med så store tilpasningsvanskeligheder, at de end ikke kan indgå i en lille gruppes program og hverdag.

 

Småskolen har også mange fælles programmer - i fritiden og i weekenderne - Det er en stor fornøjelse at kunne være mange om at gennemføre en god fodboldkamp, at tage i svømmehallen, at rejse sammen på skiferie og stå på slalom eller snowboard, at sejle på Den Store Bjørn - osv.

 

Rigtig mange af småskoleelevernes bedste oplevelser igennem tiderne stammer fra livet ombord på ”Den store Bjørn”.

Småskolen Søfolkene - specialskole og sejlskib
Tjek vores Facebook-side

Småskolen Søfolkene - Kærmindevej 8 - 6580 Vamdrup

Skolens fastnet nr.: + 45 75 58 32 97      .........

S

Forstander Lena Jensen - lena@fremtidens.dk tlf.  26 32 14 01

Medarbejderne / Arbejdstelefonen  26 32 14 05............