Velkommen til dig som er ny elev


På Småskolen i Vamdrup bygger hele vores pædagogiske arbejde på overensstemmelse og aftaler mellem de voksne og de unge. Vi skal møde hinanden i øjenhøjde.  Det kan være tidkrævende, men det kræver frem for alt, at den voksne respekterer de unge som værdige partnere.

 

Aftaler og flere aftaler

Der bliver indgået aftaler af alle slags med de unge på Småskolen. Om hvordan de skal gennemføre programmet, om opførsel og adfærd, om lommepenge, om hvordan de unge skal i god form, om de skal få sig nogle andre vaner.

Dette skal forstås helt konkret. Vi har en årsplan, et program, der indeholder bestemmelser af mange slags med betydning for hverdagen, med regler for menneskenes færden. Det er dette program, som den unge har sagt ”ja” til at deltage i, når han indskriver sig.

Men hermed er det jo ikke gjort. For det er jo ham, der bestemmer, at han vil stå op om morgenen, at han vil tage ved lære af det, der foregår i hans planlagte dagsprogram og at han vil deltage aktivt i de sociale aktiviteter.

Vi laver aftaler om, hvordan det skal være. Når den aftale så ikke kan overholdes, så laver vi en ny. Vi vil være overens. Det handler om omsorg, men også om krav.

Tålmodighed og tid

Der skal mange samtaler til, mange anstrengelser fra lærerens side for at motivere og forklare; meget gammelt at overvinde for den unge; mange konflikter, der skal finde deres fornuftige løsning. Herudaf opstår der aftaler; der opstår overensstemmelse om, hvad den unge går efter og gør, og hvordan vi bakker ham op i det.

Arbejdet for at blive overens på alle de mange niveauer og alle de mange områder er det allervigtigste i vores pædagogiske arbejde på Småskolen.

 

Arbejdet for at blive overens på alle de mange niveauer og alle de mange områder er det allervigtigste i vores pædagogiske arbejde på Småskolen.

Ny tilsynsrapport

Ny tilsynsrapport

Vi har haft besøg af Socialtilsyn Syd den 19. marts 2019. Vores samlede gennemsnitlige score ift. Kvalitetsmodellen er nu er kommet op på 4,51. 

“Jeg kan lide at lytte”

“Jeg kan lide at lytte”

Interview med Jeanette, uddannet pædagogisk assistent, som har arbejdet i det pædagogiske team på Småskolen i snart fem år.

Småkolen i Vamdrup

Kærmindevej 8, 6580 Vamdrup

CVR  10199107

konstitueret leder:  Betina Olsen
olsen@fremtidens.dk

22 54 14 04

75 58 32 97